Onderhoud + tips

Het onderhouden van uw douchewand

De hardglazen douchewand heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het transparante glas schept ruimte in de badkamer. Maar het glas moet wel helder blijven. Hoe zorgt u ervoor dat aanslag van kalk en vuil geen kans krijgt? Bij de ontwikkeling en vervaardiging van onze producten hechten we veel waarde aan lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid. Met elke douche- en bad beurt werken stoffen zoals kalk, shampoo, douchegel en badproducten in op het product. Daarom zijn regelmatige verzorging en reiniging noodzakelijk om de waarde van uw Douche op Maat product zo lang mogelijk te behouden.

Wondermiddel?
Helaas is er geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat helder glas moeiteloos helder blijft. Regelmatig (wekelijks) schoonmaken blijft het devies. Het beste is om de douchewand na elke douchebeurt te drogen met een raamwisser en een katoenen doek of handdoek. Ook de profielen ofwel scharnieren moeten drooggemaakt worden. In de praktijk blijkt dat maar weinig mensen de tijd en energie opbrengen om de douchewand dagelijks na gebruik droog te maken. Maar spoel in ieder geval de douchewand na gebruik nog even na met schoon en koud water, zodat zeepresten in ieder geval verwijderd worden. Met weinig moeite heeft u lang plezier van uw product en verhoogt u de levensduur van slijtagedelen zoals afdicht-/magneetlijsten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het ontstaan van enige kalkaanslag niet te voorkomen is.

Zachte aanpak
Kies altijd voor een zachte aanpak. Schurende, bijtende middelen zoals ammoniak, antikal, cillit bang e.d., zullen het glas (en de profielen) aantasten. Ook schuurmiddelen en staalwol zijn uit den boze want die beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is. Omdat er zeer veel reinigingsmiddelen op de markt zijn, en we die hier niet allemaal kunnen behandelen stellen wij ons hier dan ook niet aansprakelijk voor!

CristalCare coating
CristalCare coating is een speciale behandeling van veiligheidsglas op basis van nanotechnologie ter vermindering van vuil en klakafzettingen. Met CristalCare coating behandelde glasoppervlaktes hebben duidelijk betere onderhoudseigenschappen. Het water druipt parelend af en vuil kan makkelijker worden verwijderd. De fabrieksmatig aangebrachte CristalCare coating is duurzamer en gaat langer mee dan de in de vakhandel verkrijgbare coatings.

Bij douchewanden met onze CristalCare coating* mogen ook geen vezelhoudende doekjes worden gebruikt omdat deze de beschermlaag kunnen beschadigen.

Tips indien u uw douchedeur zelf inmeet

Hierbij de richtlijnen voor het inmeten van een deur in een nis.

U meet de “strakke “maten tussen de nis.
Dat wil zeggen de maat van punt naar punt, zonder verdere aftrek.
Douche op Maat houdt rekening voor de nodige glasaftrek.
U geeft de maat in millimeters aan in de volgorde breedte x hoogte.

Meten van de breedte van de nis waar tussen de hardglazen deur wordt geplaatst:

 1. Meet op drie punten: bovenaan, in het midden en onderaan.
 2. Neem van deze drie maten de kleinste maat. Dit is de breedte van de nis.

Als blijkt dat de maten in de breedte meer dan 5 mm afwijken, dan kunt u overwegen een modelvorm te kiezen. U dient dan altijd met ons in contact te komen via info@doucheopmaat.nl of 06 1169 2282 .

Meten van de hoogte van de nis waar de deur wordt geplaatst: 

 1. Meet op 2 punten: linksboven naar linksonder en rechtsboven naar rechtsonder.
 2. Dit is de hoogte van de nis.
 3.  Als u boven de deur een vrije ruimte wilt laten, haalt u deze ruimte van de hoogte af.

Bij een deur met vast paneel wordt een stabilisatiestang geleverd. Deze stang houdt het zijpaneel op zijn plaats. Houd met de hoogte van de nis rekening dat deze stang ongeveer 50 mm boven het glas zit.

Tips indien u uw douchedeur zelf monteert.

 1. Meet na of de deur in de nis past met een speling van 3 mm links en rechts, en een speling van 7 mm onder.
 2. Bevestig de beide scharnieren handvast op de deur (inbussleutels zijn bijgevoegd). Zorg dat de beschermingsrubbers aan beide zijden tussen het glas en de scharnieren geplaatst zijn.
 3. Plaats de deur met scharnieren in de nis. Leg 2 houten latjes van gewenste dikte op de grond van de nis. Voorkom dat de deur op steen of een andere harde ondergrond staat!
 4. Stel de deur horizontaal met een waterpas.
 5. Teken de boorgaten af door de scharniergaten.
 6. Haal de deur uit de nis.
 7. Boor de gaten en plaats de bijgeleverd pluggen.
 8. Plaats de deur met scharnieren terug.
 9. Schroef de scharnieren vast met bijgeleverde schroeven . Wij adviseren de schroeven met de hand aan te draaien om beschadiging aan de schroef (moet) weg te voorkomen
 10. Draai de schroeven van de scharnieren hard aan! Zorg er voor dat de scharnieren vlak op het glas zitten . Nooit eerst de bovenste of onderste schroef hard aandraaien, maar om en om; anders ontstaat puntbelasting, waardoor het glas kan “springen”.
 11. Verwijder voorzichtig de houten latjes onder de deur.
 12. Open de deur voorzichtig om te controleren of deze vrij scharniert.

Let op! Voordat u de deur monteert, zorg dat deze niet direct op de harde ondergrond staat dus bv. op een rubber mat of een stuk tapijt. Het inmeten en monteren kunt u ook door ons laten verrichten.
Prijzen op aanvraag.

Gemakkelijk achter de kosten van uw nieuwe douche komen?