Ons glas en CristalCare coating

Wat is hardglas?

Hardglas is thermisch voorgespannen glas en wordt vervaardigd door spiegel- of figuurglas, al dan niet gekleurd of voorzien van een coating, horizontaal in een oven (liggend op rollen) tot ongeveer 620°C verhit en vervolgens zeer snel en gecontroleerd met lucht af te koelen. Hierdoor ontstaat in het glas een permanente spanningsverdeling, waardoor hardglas een circa 5 maal grotere mechanische belasting en temperatuurschok kan weerstaan ten opzichte van ongehard glas. 

Het glas is dus niet harder, maar wel sterker dan ongehard glas. Mocht hardglas toch breken dan valt de ruit uiteen in ongevaarlijke kleine korrels waarvan de randen in het algemeen niet scherp zijn. Ons thermisch gehard (hardglas) voldoet aan DIN 1249 / EN121500 en CE markering EN 572-9
Om hardglas als zodanig te herkennen, wordt in principe op elke te harden ruit een transfer aangebracht welke tijdens het hardingsproces in het glas wordt ingebrand. Hardglas is echter ook te herkennen aan de spanningsvlekken die zichtbaar worden bij een bepaalde lichtval of bij gebruik van een bril met polariserende glazen.

De glasheldere voordelen van Douche op Maat glasproducten

Gehard glazen deuren en wanden bieden belangrijke voordelen. Zeker als u kiest voor de Douche op Maat glasproducten. Glazen deuren en douchecabines nodigen uit. Ze scheppen ruimte en bieden zicht op de omgeving. Of sluiten ruimten juist discreet af, zonder het gevoel te geven opgesloten te zijn. Glas sluit alles buiten, behalve licht!

Het voordeel van kwaliteit

Douche op Maat gehard glazen producten worden volgens de beste traditie geproduceerd. Vakmanschap staat bij Douche op Maat voorop. Het machinepark is zeer geavanceerd met de modernste slijp-, boor- en hardingstechnieken. De productie vindt plaats volgens erkende internationale kwaliteitsnormen, zoals NEN 3569 (Nederland).

CristalCare coating

Waarom is het belangrijk het glasoppervlak te beschermen?
Nieuw glas is helder, briljant en transparant, gemakkelijk te reinigen en schoon te houden, Maar in de loop van de tijd verandert dit, want in tegenstelling tot de publieke opinie is een glasoppervlak niet helemaal glad. Onder de microscoop bekeken, heeft glas een ruw oppervlak, vergelijkbaar met een kraterlandschap met pieken en dalen. Verontreiniging vullen de dalen, reageren chemisch op het glas en vormen een vaste verbinding met het oppervlak. Vervolgens wordt het glas smerig, verkleurt, verliest aan transparantie en is nog met veel moeite te reinigen en schoon te houden. Uw glazen douchedeur of douchecabine wordt dagelijks blootgesteld aan talrijke

verontreinigde invloeden. De onderhoudsproducten, die uw persoonlijke verzorging dienen, behoren net als leidingwater zelfs tot de grootste vuilveroorzakers. Zeep – en shampooresten evenals kalkbestanddelen uit het water leiden er na verloop van tijd toe, dat het uiterlijk en de hygiëne van uw douchedeur of douchecabine aanzienlijk lijden.

CristalCare glascoating
Met CristalCare Glascoating behandelde glasoppervlaktes hebben duidelijk betere onderhoudseigenschappen. Het water druipt parelend af en vuil kan makkelijker worden verwijderd. De fabrieksmatig aangebrachte CristalCare Glascoating is duurzamer en gaat langer mee dan de in de vakhandel verkrijgbare coatings.

Hoe functioneert een glascoating?
De coating gaat met het glasoppervlak een sterke chemische verbinding aan en wordt zo tot een vast bestanddeel van het glasoppervlak en volgt de contouren van het glas en is kleiner dan een micron dun. Belangrijk is, dat de coating zich alleen met glas of glasachtige oppervlakken verbindt.

Met andere oppervlakken gaat het geen verbinding aan en kan hiervan met warm water worden afgewassen. Het teflonachtige coating-oppervlak zorgt ervoor, dat water en vuil zeer snel afparelen en verhindert daardoor verregaand het aanhechten van kalkafzettingen en zeepresten.

De bescherming houdt zo langdurig, dat het behandelde glas als gevolg daarvan zeer gemakkelijk in onderhoud en beduidend eenvoudiger te reinigen is, Hygiëne verbetert hierdoor. Het behandeld glas weert niet alleen grof vuil en zeepresten, maar zorgt tevens voor snel afparelend water. Het is zo effectief, dat zelfs bacteriën beduidend minder aanhechten.

Onderhoud CristalCare coating
Kies altijd voor een zachte aanpak. Schurende, bijtende middelen zoals ammoniak, antikal, cillit bang e.d., zullen het glas (en de profielen) aantasten. Ook schuurmiddelen en staalwol zijn uit den boze want die beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is. Bij douchewanden met onze CristalCare coating mogen ook geen vezel houdende doekjes worden gebruikt omdat deze de beschermlaag kunnen beschadigen.

Omdat er zeer veel reinigingsmiddelen op de markt zijn, en we die hier niet allemaal kunnen benoemen stellen wij ons dan ook niet aansprakelijk voor een verminderde werking van de glascoating bij verkeerd onderhoud.

 

Gemakkelijk achter de kosten van uw nieuwe douche komen?